Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Receptek IV.

2010.11.24

Fogbarát Falatka

Fogbarát Falatka, cukor és fűszerek nélkül! A fogak védelmére! Jutalomfalatként is használható.

Hozzávalók:

- 4 dl víz
- Bármilyen húsféleség, csont (A húslé elkészítéséhez.)
- 25 dkg zabpehely (instant)
- 2 db tojás
- 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 15 dkg tejpor
- 10 dkg kukoricadara
- 5 dkg bulgur

Mi is az a bulgur? A bulgur, búzából készült, finomra őrölt, szemcsés dara. Hagyományosan napon szárítják zöld búzaszemből.
Mennyibe kerül? 500 g kb. 400 Ft.

Elkészítése:

A vizet felforraljuk. A húst, csontot, húsféleséget belefőzve, kb. 3 dl mennyiségű húslét készítünk. A zabpelyhet fokozatosan a leszűrt húslébe keverjük. A kész elegyet kb. 5 percig állni hagyjuk. A tojásokat felverjük és hozzáadjuk.

A búzalisztet, a tejport, a kukoricadarát és a bulgurt összekeverjük, és összegyúrjuk a korábban elkészített masszával. A hagyományos süteményhez hasonló állagú kinyújtható tésztát készítünk belőle.

A nyers tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, és 50 perc alatt lassú tűzön megsütjük. A kész tésztát egy ideig állni hagyjuk a tepsiben, kihűlés után kekszhez hasonló nagyságú darabokra szeleteljük.

Jutalomfalatka szerűen adjuk kedvencünknek!

Nagyon fontos!


- Sose adjunk cukros ételt, csokoládét a kutyának, mert nem tudja megemészteni, és ezzel megrövidíthetjük az életét!
- Ne fűszerezzük a kutyának készített ételt!

Bonusz tipp!

A főzés során megfőtt húsból tetszés szerint készíthetünk kedvencünknek eledelt. (Pl. felhasználhatjuk a Kedvenc Kutyasütemény töltelékéhez.)

 
 

 

Képgaléria


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 83669
Hónap: 1436
Nap: 49